Ποια Σπορ Αγαπούν στην Αυστρία;

Πολλοί έχουν συνδυάσει τον αθλητισμό στην Αυστρία με το χιόνι και το αλπικό σκι. Αν και σίγουρα η χώρα αποτελεί κορυφαίο προορισμό για χειμερινά σπορ, εντούτοις δεν είναι τα μόνα που ενθουσιάζουν τους Αυστριακούς. Αντιθέτως, ο αθλητισμός στην Αυστρία είναι πολυσύνθετος και προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις. Ακόμη και τα πιο περίεργα αθλήματα όπως το ανάποδο χόκεϊ βρίσκουν υποστηρικτές στη χώρα.

Εκτός λοιπόν από το σκι στις Άλπεις και τις χιονισμένες βουνοκορφές, στην Αυστρία θα συναντήσετε πληθώρα χειμερινών σπορ. Σνόουμπορντ, έλκηθρο και πεζοπορία μέσα στο χιόνι αποτελούν ορισμένα από τα πιο διάσημα σπορ για τους ντόπιους, αλλά και για τους ταξιδιώτες που επισκέπτονται τη χώρα. Ωστόσο, επίσης θα βρείτε οργανωμένο ποδόσφαιρο με ιστορία που εκτείνεται πάνω από έναν αιώνα.

Το μπάσκετ ακολουθεί κατά πόδας, αν και δεν έχει αντίστοιχες επιτυχίες να επιδείξει όπως άλλα ομαδικά σπορ. Τα τελευταία χρόνια, μάλιστα, υπάρχει σημαντική πτώση ως προς τη δημοτικότητα του αθλήματος και τις καλές θέσεις πλασαρίσματος για εθνικές και τοπικές ομάδες της Αυστρίας. Αντιθέτως, το ράγκμπι γιγαντώνεται στη χώρα και αυτό είναι κάτι που ενθουσιάζει τους κατοίκους.

Πέρα όμως από τα πιο συμβατικά σπορ, στην Αυστρία η ποικιλομορφία δεν έχει όρια. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος, για τον οποίο εδώ θα βρείτε πολλούς φανατικούς της μοτοσικλέτας αλλά και επαγγελματίες χορευτές. Αν και φαντάζουν εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, στην πραγματικότητα αποτελούν εκφάνσεις της ίδιας αγάπης για ζωή και του ίδιου ενθουσιασμού για αδρεναλίνη στα ύψη!

Όπως βλέπετε, ο αθλητισμός στην Αυστρία κρύβει πολλές εκπλήξεις. Δεν παραμένει περιορισμένος σε στεγανά, αλλά προσφέρει εξαιρετικές εμπειρίες σε όλους. Ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και ενδιαφέροντα, στην Αυστρία είναι σίγουρο ότι θα ανακαλύψετε αθλήματα που θα σας κατακτήσουν από την πρώτη στιγμή. Κάντε λοιπόν μια δοκιμή και παραδοθείτε σε ένα ατέρμονο ταξίδι εξερευνήσεων. Ένα ταξίδι στα πιο παράξενα και συνάμα τα πιο συναρπαστικά αθλήματα της χώρας. Αξίζει μια τέτοια εμπειρία!