Εταιρεία με Ένα Κλικ: Είναι Πια Πραγματικότητα!

Πολύ συχνά οι επιχειρηματίες διαμαρτύρονται για την ελληνική γραφειοκρατία. Πρόκειται μάλιστα για έναν από τους κυριότερους λόγους, για τους οποίους οι διεθνείς επιχειρήσεις δεν επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Αν απαιτούνται τόσο χρονοβόρες διαδικασίες με έγγραφα και ώρες ολόκληρες αναμονής στις δημόσιες υπηρεσίες για μία απλή πράξη, τότε ένα πρόβλημα θα φαντάζει πραγματικό βουνό! Ωστόσο, με τη νέα επιλογή “Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης” τα πράγματα φαίνεται πως διευκολύνονται σημαντικά.

Μέχρι τώρα, μια επιχείρηση όφειλε να περάσει από διάφορα γραφεία και να παραθέσει αρκετά δικαιολογητικά. Μόνο ύστερα από ενδελεχή έλεγχο και τεράστιο κόπο μπορούσε κάποιος να απολαύσει την ίδρυση της εταιρείας του. Ανεξάρτητα αν η εταιρεία αυτή ήταν ατομική ή ανώνυμη ή κάποιας άλλης μορφής, η διαδικασία ήταν εξίσου εξουθενωτική. Όμως, πλέον η γραφειοκρατία αρχίζει σταδιακά να μειώνεται και τώρα είναι γεγονός η ίδρυση μιας επιχείρησης με το πάτημα ενός κουμπιού. Ακούγεται σαν όνειρο;

Αν και μειώνεται ο χρόνος αναμονής για τη σύσταση μιας επιχείρησης, δε θα πρέπει να υπάρχει κάποιος φόβος ως προς την έλλειψη ελέγχων. Οι απαραίτητοι έλεγχοι γίνονται και θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά. Ωστόσο, αυτό που αλλάζει είναι ο αυτοματισμός σε σχέση με τη διασύνδεση των διαφόρων υπηρεσιών. Μέσα από μια ευρεία βάση δεδομένων, θα υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησης στοιχείων μέσα σε δευτερόλεπτα. Πια δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση πολλών εγγράφων, καθώς αυτά θα βρίσκονται στη βάση δεδομένων και θα είναι άμεσα προσβάσιμα.

Σαφώς και η “Ηλεκτρονική Υπηρεσία Μιας Στάσης” πρόκειται για μια καινοτόμα προσπάθεια για τα ελληνικά δεδομένα. Μειώνοντας σημαντικά το χρόνο που απαιτείται για τη σύσταση μίας επιχείρησης, το Δημόσιο κάνει προσπάθειες να γίνει πιο φιλικό, τόσο προς τους εγχώριους όσο και προς τους διεθνείς επιχειρηματίες.

Μια νέα εποχή βασισμένη στην ψηφιακή τεχνολογία έχει πλέον εγκαινιαστεί και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα αισιόδοξα. Το μέλλον των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δεν είναι πια δυσοίωνο, μιας και για πρώτη φορά αρχίζουν αν δομούνται οι κατάλληλες βάσεις για υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.